Administrar

Aquest blog forma part d'un treball acadèmic per l'Escola Superior de Relacions Públiques.

El producte turístic

margalidavera | 10 Juny, 2007 18:07

Un producte turístic, com el de les Illes Balears, és una combinació d’elements tangibles, per a satisfer unes necessitats, i intangibles, una promesa. Llavors, el consumidor del producte turístic percep un valor en l’oferta que coincideix amb les necessitats bàsiques a cobrir i que tenen bàsicament un valor funcional. Però a un nivell més personal hi ha un valor simbòlic social associat a la imatge de marca, la promesa o el valor d’aquell lloc i que esdevé molt important en el context de la comunicació en les pàgines web.

El sector turístic i dels viatges ha estat capdavanter en la utilització comercial de les noves tecnologies de la informació degut a que aquestes resolen molt be les característiques i les implicacions de la comunicació turística. Les pàgines i els portals, amb la possibilitat d’incorporar imatge i so, faciliten la materialització del producte turístic, previ a la realització del viatge ja que el consumidor del producte turístic compra essencialment una promesa. El consumidor està pagant, quasi sempre, abans de gaudir per un servei que no existeix fins que és consumit, i sense saber el benefici real que aquest li aportarà. Aquest procés està influenciat per multitud de variables internes (motivació, percepció, experiència, característiques personals, i actituds) i externes (entorn econòmic, cultural, grups de referència...); a més del producte, preu, promoció i distribució.

Degut al caràcter intangible del producte turístic, la imatge de marca en el procés de decisió de compra de productes turístics és vital per que afegeix valor a la oferta i suposa un reforç important enfront de la incapacitat d’avaluar objectivament la qualitat dels mateixos abans de consumir-los . El preu i la imatge es converteixen en els indicadors de qualitat i en les referència de compra més important.

Bibliografia: Chamizo, Rocio.(2003) Introducción a la comunicación turística El valor de la imagen en la comercialización de productos turísticos. Col. Textos mínimos. Universidad de Málaga

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS