Administrar

Aquest blog forma part d'un treball acadèmic per l'Escola Superior de Relacions Públiques.

Arribades i perfil del turista. Característiques (2)

margalidavera | 10 Juny, 2007 18:06

El Govern de les Illes Balears publica les seves dades turístiques el primer mes de l’any següent, des del CITTIB, centre certificat per l’OMT. Aquest informe anual recull les principals variables turístiques de l’arxipèlag durant l’any: entrada de turistes, ocupació dels establiments turístics, estades turístiques, perfil dels visitants, anàlisis de segments, ocupació laboral en el sector i una completa estadística de l’oferta tant d’allotjament com de restauració. Es tracta d’un anuari de caràcter genèric, que aporta dades completament actualitzades de les Illes Balears.

A les Balears van arribar l’any passat 12.577.829 turistes, dels que 9.776.94 eren estrangers i 2.801.735 eren de nacionalitat espanyola. La gran majoria d’aquests turistes (9.395.996) es van rebre a Mallorca que és amb diferencia la que més turistes rep, seguida de les Pitiüses, Eivissa i Formentera amb un total de 1.670.119 turistes. Durant els mesos d’estiu és quants més turistes arriben, sobretot a l’agost quan coincideixen les principals afluències turístiques d’estrangers i turistes espanyols, amb un total de 2.102.551 turistes el que suposa un 16,7 % del total del turistes que arriben durant tot l’any, tot i que any rere any la tendència és a la desestacionalització i aquesta tendència es nota sobretot en el mercat espanyol on la corba disminueix en la baixada del mesos d’hivern, novembre, desembre, gener, i febrer són els mesos en que menys turistes arriben. Per això la taxa d’ocupació passa de ser del 95% (en un 100% de planta oberta) al 43,3% al desembre i al gener (en un 10% i 12,4 respectivament de planta oberta).

L’ estada mitja del turista que arriba a les Balears és de 11,3 dies i si n'hem de fer un retrat robot segons el perfil del turista de IBATUR, diríem que el turista que arriba a les illes, és molt probablement un individu de 30 a 45 anys que viatja amb la parella o amb la família i que s’allotjarà en un hotel o apartament de 3 a 4 estrelles a la costa de Ponent de Mallorca, Eivissa o Palma, amb un paquet turístic de viatge i allotjament contractat directament en l’agència de viatges dos mesos abans. Aquest individu tipus ve segurament de vacances i si ha de realitzar alguna activitat deportiva aquesta pugui ser nautica, golf (molt especialment en temporada baixa) o ciclisme.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS